ARENA VIOLA 30+

flash

 Baza sportiva Arena Viola va gazdui Campionatul de minifotbal Arena Viola 30+ la care pot participa persoanele peste 30 ani. Detalii aici!

Regulament

antet

CAMPIONATUL ARENA VIOLA 35+

Se aplica regulamentul de fotbal cu exceptiile pentru fotbal de sala dupa cum urmeaza:

Modul de organizare

 1. Campionatul va avea o Comisie de Disciplina, care va raspunde de buna desfasurare a turneului conform regulamentului competitional.
  • In incinta spatiului de joc pot intra doar jucatorii, antrenorii si delegatii echipelor care sunt inscrisi pe raportul de arbitraj.
  • Punctajul se stabileste in felul urmator: 3 puncte victorie, 1 punct egal si 0 puncte pentru infrangere.
  • Falsificarea actelor competitiei se pedepseste cu excluderea din competitie.
  • Partidele nu se amana si se vor sustine la data si ora stabilita de  organizatori. Pe perioada competitiei organizatorii vor pune la dispozitie echipelor cadru medical si arbitrii .

Terenul de joc

Jocurile se vor disputa numai la baza sportiva Arena Viola’’

Zona de Inlocuire: se afla  langa linia de margine, in fata bancilor de rezerva.

Numarul si statutul jucatorilor

 1. Lotul echipei va cuprinde maxim 15 minim12 jucatori.
 2. Jocurile se vor diputa intre 2 echipe compuse din 5 jucatori plus un portar
 3. Numarul de inlocuiri nelimitat,care se vor efectua numai in dreptul banciilor de rezerve .
 4. Numarul minim de jucatori necesar pentru inceperea partidei de joc este de 3 jucatori de camp si 1 portar.
 5. Delegatul fiecarei echipe este obligat sa semneze raportul de arbitraj inainte si dupa terminarea partidei.
 6. Echipa care nu se prezinta intr-un interval de 15 min de la ora programarii pierde partida din etapa respectiva cu 3-0 si plata pentru meciul in care nu s-a prezentat.
 7. Echipa are obligatia de a se prezenta la data si ora partidei programate din competitie cu echipament corespunzator .

 

Procedura de inlocuire se efectueaza regulamentar astfel:

 • jucatorul de rezerva poate intra pe terenul de joc  abia dupa iesirea jucatorului pe care trebuia sa-l inlocuiasca .

In cazul in care jucatorul de rezerva patrunde pe terenul de joc inainte ca jucatorul pe care-l inlocuieste nu paraseste suprafata de joc se opreste jocul, iar jucatorul de rezerva va fi sanctionat cu cartonas galben. Jocul se reia cu lovitura libera indirecta in favoarea  echipei adverse din locul in care se afla mingea in momentul intreruperii jocului.

Legitimarea Jucatorilor

Varsta minima de participare este 35 ani impliniti

 1. Jucatorii vor avea asupra lor legitimatiile din campionat
 2. Fiecare jucator are obligatia dovedirii obtinerii vizei medicale, fapt care ii exonereaza pe organizatori de orice inconvenient.
 3. La inceputul fiecarui joc prezentarea legitimatiilor la arbitrul de joc este obligatorie, precum si completarea de catre delegatul echipei a foii de arbitraj, conform legitimatiilor si numerelor de pe tricouri.
 4. O echipa NU are dreptul de a mai inscrie jucatori in competitie dupa comunicarea lotului de jucatori de catre organizatorii locali.
 5. Un jucator nu poate fi legitimat decat la o singura echipa pe toata durata competitiei.(tur/retur)
 6. In cazul pierderii unei legitimatii se va emite un duplicat,pana atunci va putea juca pe baza buletinului de identitate si aviz medical.
 7. La pauza tur-retur sunt permise 5 schimburi in lot

Neprezentarea, retragerea sau refuzul de a relua jocul

 1. Partidele disputate in cadrul Campionatului de Minifotbal 35 + se vor disputa conform datei si orei prezentate de  Organizatori in intalnirea tragerii la sorti
 2. Daca una sau ambele echipe nu se prezinta la teren, intarzie sau nu prezinta raportul de arbitraj completat sau legitimatiile valabile a jucatorilor cu cel mult 15 minute de la ora stabilita conform programului de joc sau se prezinta cu mai putin de 3 jucatori, arbitrul va fluiera sfarsitul partidei si va consemna in raportul de arbitraj situatia respectiva, urmand ca echipa in cauza sa fie sanctionata conform regulamentului de joc.

Sanctiuni:

-
neprezentarea la  joc a unei echipe se sanctioneaza cu pierderea jocului cu       3-0;
- parasirea terenului de joc de catre o echipa inaintea fluierului de final sau refuzul de a relua jocul, se sanctioneaza cu o penalizare de 3 puncte si pierderea partidei respective;
- In cazul in care fapta prevazuta la aliniatul de mai sus, se comite pentru a influenta clasificarea sau calificarea echipei adverse sau a altor echipe se sanctioneaza cu excluderea din competitie;

- in cazul in care se retrage sau este exclusa din competitie , va pierde toti jucatorii,de asemenea daca se petrece in tur-se anuleaza toate rezultatele;daca se petrece in retur  rezultatele din tur raman si se anuleaza cele din retur.

Comisia de Disciplina

 1. Comisia de Disciplina este alcatuita din 3 persoane care sunt numite de  organizatori.
 2. Membrii acestei comisii au obligatia de a analiza si a evalua orice contestatie depusa de catre orice echipa care evolueaza in competitie si sa analizeze abateri comise conform regulamentului.
 3. Au obligatia de a analiza si a sanctiona orice jucator sau echipa care nu se conformeaza regulamentului competitional.
 4. Au obligatia de a efectua verificari si a hotari sanctiuni asupra legitimitiilor jucatorilor si a echipelor angrenate in aceasta competitie  conform regulamentului.
 5. In cazul in care Comisia de Disciplina nu actioneaza conform regulamentului competitional si ofera avantaje unor echipe sau jucatori poate fi dizolvata de  organizatori in orice perioada a competitei.
 6. Comisia de Disciplina are obligatia de a anunta toate hotararile luate.
 7. Echipele pot introduce contestatii impotriva omologarii jocurilor cu rezultatul de pe teren, astfel:
 8. Inaintea inceperii jocului daca se contesta dreptul de joc al uneia sau al mai multor jucatori din echipa adversa inscrisi in raportul de arbitraj, mentionand motivele
 9. In pauza sau la cel mult 15 min. dupa terminarea jocului, dar inainte de a restitui arbitrul legitimatiile jucatorilor
 10. daca se contesta dreptul de joc al unui jucator care intra pe teren dupa inceperea jocului, in cazul in care nu s-a prezentat legitimatia si xerocopia dupa buletin pentru control inaintea inceperii jocului
 11. daca se incalca regulamentul competitional
 12. contestatiile vor fi luate in analiza de catre Comisia de Disciplina doar in cazurile in care  au acoperire conform regulamentului competitional

Contestatii

Incorectitudini
 • un jucator care primeste cartonas rosu nu va mai putea evolua in timpul aceluiasi joc ,dupa expirarea a 2 minute echipa poate fi reintregita cu alt jucator.
 • in situatia in care o echipa primeste al 2-lea cartonas rosu in timpul aceluiasi joc,nu va avea dreptul de a introduce un alt jucator,va juca in inferioritate.
 • in cazul in care o echipa intarzie mai mult de 10 minute de la ora inceperii jocului sau nu se prezinta deloc,va pierde jocul cu 3-0.Echipa care nu se prezinta de 2 ori va fi exclusa din campionat si i se vor anula toate rezultatele.
 • in cazul unor contestatii(folosirea unor jucatori fara drept de joc la echipa respectiva) Comisia de disciplina va analiza si va lua decizia in cel mai scurt timp.In cazul in care contestatia se dovedeste a fi fondata,echipa respectiva va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3-0,daca situatia se repeta echipa va fi sanctionata cu excluderea din campionat.
 • atacul prin alunecare asupra unui adversar nu este permis si va fi sanctionat cu lovitura libera indirecta daca jucatorul joaca mingea si cu lovitura libera directa daca nu joaca mingea.
 • de asemenea se vor asimila prezentului regulament celelalte prevederi ale regulamentului de fotbal.
 • in cazul unor evenimente neprevazute,comisia de disciplina isi rezerva dreptul de a lua hotarari in consecinta

Sanctiuni disciplinare :

 • in cazul in care un jucator primeste in timpul aceluiasi meci 2 cartonase galbene,urmand cel rosu,va fi suspendat cu o etapa si echipa sa amendata cu suma de 25,00Lei. 
 • in cazul in care un jucator acumuleaza pe parcursului campionatului 4 cartonase galbene,va fi suspendat o etapa si echipa sa amendata cu 25,00 lei.
 • in cazul in care un jucator va primi un cartonas rosu pentru un act de joc,va fi suspendat 2 etape si echipa sa amendata cu 50,00 lei.
 • in cazul in care un jucator primeste cartonasul rosu pentru injurii,agresiune fizica,violenta,brutalitate,va fi suspendat de la 4 etape pana la excludere si echipa sa amendata cu 100,00 lei.
 • in cazul in care un jucator loveste cu pumnul, capul, piciorul, un adversar, oficial, coechipier, va fi exclus din campionat.
 • echipa care nu plateste amenda pana la etapa urmatoare nu va avea drept de joc;in caz de repetare a acestei situatii va fi exclusa din campionat.
 • orice oficial al unei echipe care are un comportament total neadecvat unei competitii sportive(insulte,jigniri,provocari la violente fizice si verbale) va fi exclus din competitie;de asemenea echipa respectiva va fi exclusa din competitie

 • Conduita echipelor:
 • in incinta bazei sportive fiecare component al echipelor trebuie sa aiba un comportament civilizat,respectand regulile impuse de organizatori.
 • in cazul in care prin comportamentul inadecvat,necivilizat al unor persoane duce la pagube de orice natura,persoanele respective vor avea de suportat toate pagubele produse.

Este sanctionat cu lovitura libera indirecta jucatorul care comite una dintre urmatoarele greseli:

 • ca portar:
 • nu repune mingea in joc in mai putin de 6 secunde de la readucerea mingii pe suprafata de joc
 • atinge cu mana mingea care i-a fost trimisa intentionat acasa cu piciorul de catre un coechipier;
 • atinge cu mana mingea care i-a fost trimisa din lovitura de la margine de catre un coechipier
 • ca jucator de camp:
 • ataca prin alunecare un adversar jucand mingea (se va sanctiona cu lovitura libera directa o alunecare in urma careia mingea nu a fost jucata) 
 • joaca periculos; 
 • intarzie portarul sa repuna mingea in joc; 

Lovitura libera indirecta trebuie executata din locul in care a fost comisa greseala : daca greseala  s-a petrecut in interiorul propriei suprafete de pedeapsa lovitura va fi executata de pe linia de 6 m. de pe punctul cel mai apropiat locului in care a fost comisa infractiunea.

Lovitura libera

Locul executarii loviturii libere:

Mingea trebuie sa se afle la sol. Jucatorii echipei adverse trebuie sa pastreze fata de minge o distanta de cel putin 3 m. Mingea intra in joc doar daca a fost atinsa si ca urmare a acesteia s-a miscat.

Sanctiuni:
daca jucatorul echipei adverse se afla mai aproape de 3 m  lovitura libera trebuie repetata.


Lovitura de pedeapsa-7 m

 • portarul trebuie sa stea pe propria linie de poarta si nu se poate misca in directia inainte pana in momentul executarii loviturii. Pe linia de poarta se poate misca atat la stanga cat si la dreapta.
 • toti ceilalti jucatori trebuie sa se afle in interiorul terenului de joc, in afara suprafetei de pedeapsa, in spatele punctului de pedeapsa, la cel putin 4 m. de minge si nu trebuie sa impiedice jucatorul care executa lovitura;

Lovitura de la Margine

(1)   Din lovitura de margine nu se poate inscrie gol direct.
(2) Jocul trebuie reluat cu o lovitura de margine daca mingea, fie pe pamant, fie in aer, paraseste cu toata  circumferinta sa terenul de joc in dreptul liniei de margine.

 • Lovitura este executata de echipa adversa celei care a atins ultima data mingea
 • Jucatorul care executa lovitura va trimite mingea pe terenul de joc cu piciorul, din afara terenului de joc sau de pe linie, in mai putin de 6 secunde.
 • Jucatorii echipei adverse vor pastra o distanta de cel putin 3m fata de minge
 • Jucatorul care executa lovitura va putea sa atinga din nou mingea abia dupa ce aceasta a fost atinsa de un alt jucator
 • Mingea intra in joc doar daca a fost trimisa catre interiorul terenului de joc si prin aceasta s-a miscat.

Sanctiuni:
a)      daca jucatorul care executa lovitura mai atinge o data mingea, inainte ca aceasta sa fi fost atinsa de un alt jucator, jocul va fi reluat printr-o lovitura libera indirecta de la locul unde a fost atinsa mingea. Trebuie luate in considerare dispozitiile generale obligatorii.
b)   dreptul de a executa lovitura de margine va reveni adversarului daca:

  • jucatorul care executa lovitura nu o face de la locul stabilit.
  • executa lovitura din interiorul terenului de joc
  • se depaseste timpul de 6 secunde

Aruncarea de la Poarta

Aruncarea de la poarta este un mod de reluare a jocului.

(1)   Din aut de poarta nu se poate inscrie gol direct. Portarul are obligatia de a  repune mingea in joc numai din mana in 6 secunde, de la reprimirea balonului in suprafata de joc, in caz contrar este sanctionat cu cartonas galben

(2)   Jocul este reluat prin aruncare de poarta in cazul in care mingea, atat in aer cat si pe pamant cu toata circumferinta sa depaseste linia de baza si a fost atinsa ultima data de un jucator al echipei in atac.

 • portarul stand in interiorul suprafetei de pedeapsa poate arunca mingea cu mana in suprafata terenului de joc  in orice directie
 • jucatorii echipei adverse trebuie sa stea in afara suprafetei de pedeapsa
 • mingea ajunge in joc daca portarul o arunca in afara suprafetei de pedeapsa

Lovitura de Colt

Din lovitura de colt se poate marca gol direct.
Jucatorul are obligatia de a executa lovitura de colt  in 6 secunde, de la reprimirea balonului in suprafata de joc, in caz contrar este sanctionat cu cartonas galben       
jucatorii echipei adverse nu vor putea sa se apropie la mai putin de 3 m. de minge;

Criterii de departajare la egalitate de puncte

  • meciul direct
  • golaveraj
  • numarul golurilor inscrise
  • numarul meciurilor castigate
  • numarul jocurilor pierdute
  • echipa care are cele mai putine cartonase rosii si galbene acumulate
  • tragere la sorti

Echipamentul jucatorilor

(1)    Siguranta:
Echipamentul sau tinuta jucatorilor nu trebuie in nici un caz sa prezinte vreun pericol pentru ei insasi sau pentru ceilalti jucatori. Aceasta masura se aplica si bijuteriilor de orice fel.
(2)   Echipament de baza:

- Tricou :pe spatele carora se aplica vizibil o numerotare de la 1 la 99.

Portarul:

 • poate purta si pantaloni lungi;
 • tricoul trebuie sa fie diferit de cel al coechipierilor si al adversarilor, respectiv de cele ale arbitrilor.

Arbitrul

 • (1)   Pentru conducerea fiecarei partide vor fi delega si doi arbitrii care vor veghea la aplicarea regulilor de joc si a caror autoritate si exercitiu al drepturilor vor incepe de indata ce ei au intrat pe terenul de joc si vor dura pana in momentul in care vor parasi
  • Deciziile arbitrului referitoare la partida sunt inatacabile .
Durata jocului :partidele se disputa in doua reprize a cate 25 minute,
Pauza:durata pauzei poate fi de max. 5 minute..
Durata fiecarei reprize va fi prelungita pentru a se permite executarea sau repetarea unei lovituri de pedeapsa.
Lovitura de incepere si reluare a jocului
Din lovitura de incepere poate fi marcat gol direct.
jucatorii echipei adverse trebuie sa se afle la o distanta de cel putin 3 m. fata de minge

 

ORGANIZATORII ISI REZERVA DREPTUL SA MODIFICE PREZENTUL REGULAMENT

 

Sponsori

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Parteneri

Banner
mado1
gadget